De Kredietunie Kennemerland is eind juni officieel van start gegaan om MKB-ondernemers in eerste instantie in de regio Haarlem en IJmond te helpen met kleinere financieringsbehoeftes.

Het initiatief voor de oprichting van de Kredietunie Kennemerland komt voort uit een intiatief van de commissie Financieringen van MKB Haarlem. Hierbij hebben zich later enkele enthousiaste ondernemers aangesloten die het lokale MKB in de regio graag willen helpen met kleinere financieringsbehoeftes. Het gaat hierbij om bedragen tussen de 50.000 en 250.000 euro. Hoewel de Kredietunie Kennemerland nu al is gestart, is zij pas na de zomer volledig operationeel.

Ook coaching
De nu gestarte kredietunie heeft geen winstoogmerk en werkt met ervaren ondernemers die bereid zijn om hun middelen deels in te zetten om leningen te verschaffen aan MKB-ondernemers in de regio. Naast een lening krijgen de kredietnemers een ervaren coach toegewezen voor advies bij de realisatie van hun plannen.

Initiatiefnemers
De Kredietunie Kennemerland is een initiatief van Marco Tetteroo, financieringsspecialist MKB en bestuurslid va MKB Haarlem, Joost Swart, insolventiespecialist, Frank Schoorl, accountant en Marinus Broedelet, bedrijfsadviseur en oud-bankier. De Kredietunie Kennemerland is lid van de Vereniging Samenwerkende Kredietunies.

Meer informatie
Meer informatie over de Kredietunie Kennemerland staat hier.