Partners

Om de werkzaamheden van de leden kredietunies zo efficiënt mogelijk te ondersteunen en realiseren werkt de VSK samen met een aantal partners:

Ministerie van Economische Zaken. Het Ministerie van Economische Zaken ondersteunt de Vereniging met kennis en een subsidie.

De Brauw Blackstone Westbroek advocaten. De VSK wordt pro bono ondersteund door de Brauw Blackstone Westbroek advocaten in het proces rond de initiatiefwet kredietunies. De Brauw doet dit vanuit haar CSR-activteiten. De VSK is de Brauw dankbaar voor deze professionele juridische ondersteuning.

Certa Legal. De VSK wordt (deels pro bono) ondersteund door Certa Legal bij het opstellen van de juridische documentatie rond de uitgifte van ledencertificaten en dergelijke. De VSK is Certa Legal dankbaar voor deze professionele juridische ondersteuning.

MKB Doorgaan. De VSK gaat samen werken met MKB Doorgaan de portal voor mkb-ondernemers en zzp’ers met een bedrijf dat in de kern gezond is, maar te maken heeft met (dreigende) financiële problemen. Door in een vroeg stadium ondernemers hulp te bieden, wil MKB Doorstart onnodige bedrijfsbeëindigingen voorkomen. Ondernemers kunnen vanuit MKB Doorstart worden verwezen naar een kredietunie voor een financiering. Een kredietunie kan ondernemers ook verwijzen naar MKB Doorstart indien nodig.

NVB. De VSK werkt samen met de NVB (Nederlandse Vereniging van Banken) en MKB Nederland in de financieringswijzer  van de ondernemerskredietdesk en de projectgroep “Één financieringsplatform”.

WOCCU. De VSK is lid van De WOCCU (World Council of Credit Unions) en voldoet aan het kwaliteitskader van de WOCCU .De VSK was aanwezig bij  de lancering van The Interest Group for Credit Unions van het Europees Parlement.

Investeerders.nl investeerders.nl biedt nieuws en uitleg over de verschillende type investeerders en investeringsmaatschappijen die Nederland rijk is. Richt zich met name op nieuwe investeringsmogelijkheden, online platformen en marktplaatsen. Ook het laatste nieuws rond kredietunies komt hier geregeld voorbij!

Collin Crowdfund is een Nederlands crowdfundingplatform dat zich specifiek richt op leningaanvragen uit het midden- en kleinbedrijf. Het ging van start in juni 2014 en is sindsdien uitgegroeid tot een populair, en het grootste crowdfundingplatform van Nederland. Zowel ondernemers als investeerders delen regelmatig positieve ervaringen. Kijk voor meer info op www.collincrowdfund.nl 

Stichting MKB Financiering is opgericht door een voorhoede van vertegenwoordigers uit de markt met als doel de toegang tot alternatieve (non-bancaire) financieringsmogelijkheden voor ondernemers te verbeteren. Samenwerking tussen de alternatieve financiers is de eerste stap op weg naar meer zichtbaarheid en slagkracht van de jonge sector.

Geldvoorelkaar,Boozt24, Collin Crowdfund, Dynamic Credit, Fiduciam, Funding Circle, Fund IQ, NPEX, October, Spotcap en Voldaan vormen gezamenlijk een brede doorsnede van de beschikbare financieringsvormen. www.stichtingmkbfinanciering.nl 

Credit unions are regulated and supervised at the national level, however EU legislation increasingly impacts the credit union movement. In order to ensure appropriate and proportionate regulation for credit unions, six European associations and the World Council of Credit Unions comprise European Network of Credit Unions. The network serves as a platform to exchange information and speaks with one voice on European matters. http://www.creditunionnetwork.eu/about_the_network