WBTR verplichtingen: nog 3 weken tot 1 juli

WBTR-verplichtingen: nog 3 weken tot 1 juli.

Verenigingen en stichtingen hebben nog drie weken de tijd om zich voor te bereiden op de nieuwe wet WBTR.
Vanaf 1 juli moeten ze eraan voldoen. Gebruik het stappenplan om zaken voor die datum op orde te hebben.

 >>> Lees verder 

JA, ook kleine verenigingen en stichtingen vallen onder WBTR.
De vraag die veel wordt gesteld: is de Wet bestuur en toezicht rechtspersonen (WBTR) ook van toepassing op kleine verenigingen en stichtingen?
Het antwoord is JA. De wet geldt voor allemaal.
 >>> Lees verder 
Neem geen risico met je bestuurswerk.
De nieuwe wet WBTR  is voor bestuursleden een goed moment om even na te denken over hun positie en verantwoordelijkheden. En om eventuele risico’s te minimaliseren.
 >>> Lees verder 
Doe het zelf zonder externe inhuurJe kunt het zelf.
Het inroepen van externe juridisch deskundigen is overbodig, concludeerde Voetbalvereniging Baarlo toen zij aan de slag gingen met het WBTR-stappenplan. Door hun enthousiasme op sociale media hebben andere sportverenigingen geïnformeerd naar hun aanpak en ervaringen. 
>>> Lees verder 
‘Compleet en plezierig geschreven’‘
Het WBTR-stappenplan is een compleet geheel waarbij alle onderdelen van de wet aan de orde komen. De teksten zijn plezierig geschreven.’ Dat zegt penningmeester Dick Koomen van de Stichting Stoomtrein Goes-Borsele. In twee avonden bereidde hij zijn stichting voor op 1 juli aanstaande.
 >>> Lees verder 
ABN-AMRO werkt ook mee aan WBTRWe zien tot ons plezier dat ook ABN-AMRO informatie over de WBTR opneemt op hun website. Ze stellen terecht dat aandacht voor bestuurdersaansprakelijkheid een goed idee is.
 >>> Lees verder 
Dashboard en inlogscherm makkelijker gemaaktHet inlogscherm en het ‘dashboard’ waarmee gebruikers van het stappenplan kunnen zien hoe ver ze zijn gevorderd, zijn aangepast en overzichtelijker gemaakt. Ervaringen van gebruikers zijn belangrijk en leiden tot permanente verbeteringen.
 >>> Link naar bericht 
Nu ook met online betalenTot nu toe kon je alleen op factuur kopen bij wbtr.nl. Daar is de mogelijkheid van online betaling aan toegevoegd, via iDEAL of creditcard. In de eerste week hebben al 70 verenigingen en stichtingen gebruik gemaakt van deze mogelijkheid.
 >>> Lees meer 
© 2021 | WBTR is een initiatief van DNA en IVBB