Investeren in een kredietunie

Investeren in kansrijke bedrijven in uw eigen regio of branche?

Wilt u collega-ondernemers in uw eigen regio een steuntje in de rug bieden en daarnaast profiteren van een aantrekkelijk rendement? De kredietunie biedt u de mogelijkheid om binnen een coöperatie uw kennis en financiële middelen in te zetten voor ondernemers met ambitie.

• Maatschappelijk verantwoord ondernemen : help mede-ondernemers en investeer in een regio of branche waar u veel van weet
• Zorgvuldige beoordeling van iedere kredietaanvraag door de kredietunie
• Naast kredietverlening ook coaching door ondernemers van de kredietunie, misschien door u?
• Profiteer van een aantrekkelijk rendement
• Word lid van een interessant ondernemersnetwerk

U heeft zelf invloed op het beleid van de kredietunie en deelt mee in de resultaten.

Investeren met geld
Een Kredietunie is een coöperatieve Vereniging. Als investeerder wordt u lid, en beslist u mee over het wel of niet financieren van ondernemers die een kredietaanvraag indienen.
Door samen te investeren worden de risico’s ook samen gedragen.

Investeren met kennis
Ondernemers die een krediet krijgen worden ook gecoached door één van de leden van de coöperatie. Het begeleiden van de kredietnemers door coaches vergroot de kans van slagen van een onderneming, en verlaagd daarmee het risico van de investering.

Verschillende Kredietunies in Nederland zijn op zoek naar investeerders en ervaren ondernemers die willen coachen. Onder de link zoeken vindt u een zoekfunctie die een overzicht geeft welke kredietunie al actief aan het verstrekken zijn. Al deze kredietunies zijn op zoek naar investeerders en coaches. Ook de aspirant-leden, dit zijn kredietunies in oprichting, zijn op zoek naar investeerders en coaches deze vindt u op de pagina aangesloten kredietunies