Zwolle, 20160519 — Accountants in het MKB krijgen steeds vaker te maken met vragen over financiering, ondernemerschap en groei. Om die reden start MKB-kredietcoach per 19 mei 2016 met een financieringshelpdesk voor accountants. Hier kunnen accountants met vragen – van hun klanten – over financiering, ondernemerschap en groei terecht. De eerste 15 minuten per klantcase zijn gratis. MKB-kredietcoach respecteert daarbij de bestaande klantrelatie tussen ondernemer en accountant. Eerder startte MKB-kredietcoach al als eerste organisatie in Nederland de leergang tot gecertificeerd MKB-kredietcoach. Met deze opleiding wordt de accountant opgeleid tot specialistische sparringpartner op eerder genoemde onderwerpen.
De financieringshelpdesk voor accountant werkt nauw samen met een aantal partners. Met Full Finance wordt samengewerkt op het terrein van procesoptimalisatie en vaktechniek en Full Finance opleidingen verzorgt het hele opleidingenportfolio voor MKB-kredietcoach. Daarnaast wordt nauw samengewerkt met Topicus – Fintech Software voor het ontwikkelen van oplossingen om de gehele alternatieve financieringsketen efficiënter en transparanter te maken. Met Entrepreneur Scan werken we samen op het terrein van het ontwikkelen van ondernemerschap en het stimuleren van groei. Met AccountancyVanmorgen wordt samengewerkt aan de kennisbank financiering en ondernemerschap.

Jan Wietsma oprichter van MKB-kredietcoach: “Uit gesprekken met accountants en leidden we af dat accountants in het MKB vaak worstelen met vragen die zij hebben over ondernemerschap, groei en financiering. Voor een groot deel van deze accountants is het volgen van een leergang een stap te ver. Tegelijkertijd wil deze accountants hun klanten wel verder helpen. Sinds vandaag kunnen deze accountants dus gebruik maken van onze kennis en expertise over deze onderwerpen. Het enige wat ze hoeven te doen is contact te leggen met onze financieringshelpdesk. Daarbij maakt het niet uit of het gaat om een vraag als is crowdfunding een optie voor dit financieringsvraagstuk of het verzoek om ondersteuning bij het uitwerken van een businesscase. Maar ook voor vaktechnische vragen over financiering kan men een accountant bij ons terecht. ”

Age Douma directeur van MKB-kredietcoach: “Het financierslandschap verandert stevig. Banken gaan steeds nadrukkelijker de concurrentie aan met accountants door zich te presenteren als regisseur van de financieringsketen. Wij kunnen accountants die daar last van hebben of krijgen helpen door het beschikbaar stellen van onze kennis en expertise. Zodat zij hun klant ook op het terrein van financiering, ondernemerschap en groei van dienst kunnen zijn.”

De financieringshelpdesk van accountants is bereikbaar via 038 – 467 1588, helpdesk@mkbkredietcoach en de website.

Met de start van de financieringshelpdesk voor accountants wordt ook de nieuwe website van de MKB-kredietcoach gelanceerd.