kredietunie-780x448

Afgelopen 4 november stond er een mooi artikel in Management team over de Kredietunie. Kredietunie Groningen, Bakkerskrediet en ook de Samen werkende kredietunies komen in dit artikel aan het woord.

De comeback van de kredietunie in Nederland is het gevolg van de bankencrisis en de verscherping van de regels van De Nederlandsche Bank en de Europese Centrale Bank. Door zwaardere solvabiliteitseisen, verhoogde risico’s en rentabiliteit die onder druk staat is het voor banken niet meer aantrekkelijk om relatief kleine kredieten – tot 250 duizend euro – te verstrekken.

Mundu, Rotman in het artikel : Bij een kredietunie is dat anders. ‘De kredietunie is een warm netwerk van ondernemers die hun sporen hebben verdiend. Mensen bovendien die willen dat je bedrijf slaagt. En je krijgt een coach toegewezen. Als die zich maar niet te veel met ons gaat bemoeien, dachten we eerst. Die vrees bleek ongegrond. Onze coach is de voormalig financieel directeur van een grote onderneming. Hij denkt heel constructief mee, we hebben een vertrouwensband met hem. Erg waardevol.’

Zeker de moeite waard om het hele artikel te lezen op; samen bankje spelen