Per 1 juli 2018 neemt Rutger Koopmans de functie over van voorzitter Jan Kamminga. Jan Kamminga zal toetreden tot de Raad van Advies van de Vereniging Samenwerkende Kredietunies (VSK).

De Vereniging Samenwerkende Kredietunies, bestaande uit inmiddels 25 leden, ziet in Koopmans de ideale bestuurder om de Vereniging te helpen bij de geambieerde groei.
Met zijn ruime ervaring (nationaal en internationaal) op het gebied van corporate banking bij zowel beursgenoteerde als bij middelgrote en familieondernemingen en zijn adviesrol bij diverse bedrijven, is de toetreding van Rutger Koopmans een mooie aanvulling van het bestuur. In 2008, vlak vóór de financiële crisis, stapte Rutger op als bankier om zich als zelfstandig adviseur breder te kunnen oriënteren. Hij adviseert sindsdien vele bedrijven en particulieren, en is ook op maatschappelijk gebied actief.

Rutger Koopmans was bankier tussen 1982 en 2008, bij MeesPierson en ING. Hij heeft daarmee een ruime ervaring (nationaal en internationaal) als corporate bankier opgebouwd. Binnen ING heeft hij ook gedurende drie jaar deel uitgemaakt van de directie van Nationale-Nederlanden.

Op dit moment legt Rutger Koopmans zich toe op advisering op het gebied van vermogensbeheer (als partner bij MPartners) Daarnaast is hij actief als commissaris en adviseur. Hij heeft een ruime bestuurlijke ervaring bij vele commerciële, culturele en maatschappelijke instellingen.

Vooruitgang en groei

“Als voorzitter wil ik graag, samen met de leden, de vereniging de komende jaren laten groeien. Groeien op eigen kracht en met behulp van diverse stakeholders, er zit veel potentie in de kredietunies”, aldus Rutger Koopmans. “Het financieringslandschap is veranderd en is constant in beweging. Kredietunies kunnen een wezenlijke rol spelen in het bieden van een duurzaam alternatief voor ondernemers op het gebied van krediet en coaching. In mijn rol als voorzitter draag ik daar graag aan bij.”

Juiste persoon

“Aan Rutger Koopmans draag ik graag mijn stokje over,” aldus de huidige voorzitter Jan Kamminga. “Rutger is de juiste man om de kredietunies de komende jaren verder te laten groeien”.

Directeur Georgie Friederichs: “Met de komst van Rutger Koopmans verwelkomt de VSK een voorzitter met uitstekende kwalificaties. Hij heeft  hij ruime ervaring in de financiële sector en kent het reilen en zeilen van ondernemers. We kijken er erg naar uit om het komende jaar de volgende stappen te zetten”.