De Vereniging Samenwerkende Kredietunies neemt deel in de Nationale Financieringswijzer.

Financiers, brancheorganisaties en overheid gaan samenwerken in de Nationale Financieringswijzer, zo kondigden zij vandaag aan tijdens de mkb-top over financiering te Den Haag. Tijdens de top, die in het teken stond van samenwerking en passende financiering, opende Minister Kamp van Economische Zaken de Nationale Financieringswijzer.

De Nationale Financieringswijzer helpt ondernemers op weg bij de voorbereiding op financiering en het bepalen van de meest passende financieringsvorm. Het portaal komt voort uit een brede samenwerking van financieringskoepels, brancheorganisaties en overheid. De Nederlandse Vereniging van Banken, de ondernemersorganisaties MKB Nederland en VNO-NCW, het ministerie van Economische Zaken, de Kamer van Koophandel en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland zijn founding partners. De Vereniging Samenwerkende Kredietunies neemt deel als financieringskoepel.

Minister Kamp van Economische Zaken zegt hierover: “Zeker nu de economische groei doorzet, is het voor ondernemers van cruciaal belang dat zij financiering kunnen krijgen voor hun investeringen. Door de website ‘Nationale Financieringswijzer’ worden ondernemers beter wegwijs gemaakt naar de meest geschikte financiering voor hun investeringsplannen”.

De Samenwerkende Kredietunies werken graag mee aan dit initiatief. “Duidelijke doorverwijzing brengt ondernemers sneller bij de juiste financier, dus ook sneller bij een kredietunie als deze verder kan helpen, ook als financiering gestapeld moet worden kan snelle en correcte doorverwijzing het proces enorm verbeteren.” aldus Jan Kamminga voorzitter van de Vereniging Samenwerkende Kredietunies.

Ga voor meer informatie naar www.nationalefinancieringswijzer.nl