VSK op de radio

Als mkb-er wil je goed geïnformeerd worden over de bestaande financieringsmogelijkheden. Zeker tijdens en na de coronacrisis. Maar betrouwbare informatie over mkb-financiers is helaas schaars geworden. 

Het gevolg? Door de berichten van de overheid, media en het economisch establishment voelen steeds meer mkb-ers een groeiende teleurstelling en wantrouwen aangaande de mogelijkheden tot het financieren van hun bedrijf en hun ondernemersdromen.

Onder de naam FRESH FOCUS is de VSK dan ook in 2021 gestart met een radioprogramma op New Business Radio. Ook in 2022 hebben we dit programma voortgezet en en 2023 beginnen we met een Special.

Een programma dat juist het gemis aan eerlijke mkb-informatie wil opvullen en het mkb wil voorlichten over de talloze bestaande mogelijkheden en aanbieders om juist wel aan een passende financiering te komen.

Elk kwartaal brengen we in dit programma van een uur de groeiende non-bancaire financieringswereld onder de aandacht van de luisteraars. Hierin krijgt men allerhande mkb-tips, een uitgebreid inzicht in onze branche en de specifieke rol uitgelegd die een kredietunie vervult.

New Business Radio - Podcast Addict

Met het programma hopen we duidelijk te maken dat een kredietunie als poortwachter kan fungeren bij kredietaanvragen van mkb-ers die veelal niet weten waar ze hun financieringsaanvraag bij een onafhankelijke, deskundige en sociaal- maatschappelijke partij kunnen indienen. Een kredietunie kan namelijk vaak door middel van stapelen een financiering mogelijk maken die anders bij een bank of een andere non-bancaire financier alleen niet zou zijn geaccepteerd.

Daartoe bespreken we in iedere uitzending na de inleiding van onze vaste NBR-presentator Ron Lemmens weer een actuele financieringsvraag en/of financieringscase die aangedragen wordt door onze VSK- directeur Anne-Marie van der Lee. VSK- voorzitter Henk Folkers geeft daarna een eerste analyse en de eerste opzet van een mogelijke financieringsconstructie aan.

Samen met de andere collega-gasten geven we een uitgenodigde ondernemer de kans om zijn propositie live in het programma toe te lichten.

Ron Lemmens – presentator, voice-over & dj
Fresh Focus presentator Ron Lemmens

In onze studio nodigen we daartoe dan ook elke uitzending andere collega non-bancaire financiers uit om hun specifieke expertise en marktaanbod in het algemeen en aan de hand van de behandelde case in het bijzonder toe te lichten.

Op deze wijze krijgt de luisteraar een brede en eerlijke inkijk in de wereld van non-bancair financieren. Ook nodigen we -als de actualiteit dit vraagt- politici, onderzoekers en wetenschappers uit om hun licht over het nieuwe mkb financieren te laten schijnen.

Special Fresh Focus

Een aanrader voor alle mkb-ers!

LUISTER HIER NAAR DE EERSTE AFLEVERING VAN FRESH FOCUS “Een frisse blik op financieren”

https://newbusinessradio.nl/artikel/2575/special-fresh-focus

OF DEZE AFLEVERING OVER HORECAFINANCIERING VAN FEBRUARI 2022

https://newbusinessradio.nl/artikel/2665/fresh-focus-2

OF DEZE SPECIAL OVER DUURZAAMHEID VAN APRIL 2023

https://newbusinessradio.nl/artikel/3126/special-fresh-focus-2

Wilt u ook meedoen?

INFO: Henk Folkers 06-14347172