Op donderdag 8 augustus 2019 werd Jasper Dragstra de trotse eigenaar van het m.s. Alida.

Hoewel hij zelf niet uit een schippersfamilie komt, heeft hij zich het vak snel eigen gemaakt, mede dankzij goede begeleiding van werkgevers en hun vertrouwen in zijn capaciteiten en niet te vergeten zijn motivatie.

Maar de wens om een eigen bedrijf te starten bleef bij hem kriebelen en begin dit jaar vond hij het schip waarmee hij de start zou willen maken.

Door de accountant werd hij eind maart 2019 voor de financiering doorverwezen naar de Binnenvaart Kredietunie en een kleine 3 weken na het indienen van de aanvraag kreeg hij al groen licht.

In verband met de opzegtermijn bij de werkgever en vakanties werd overeengekomen met de verkoper om de feitelijke levering van het schip eind juli/begin augustus te laten plaatsvinden, na technische goedkeuring.

Voor die keuringen ging de Alida naar Scheepswerf Bocxe in Delft en afgezien van wat kleine puntjes die verholpen moesten worden, werd het schip goedgekeurd en kon de overdracht bij notaris Koppelaar in Sliedrecht doorgaan.

Jasper en zijn partner Maeike Bijlsma, de verkopers Goffe en Vivian Hut en, namens de Binnenvaart Kredietunie, Krijn de Blaeij waren daarbij aanwezig. (laatstgenoemde was er trouwens ook bij toen Goffe en Vivian het schip in 2003 kochten).

Na afloop werd het schip op de werf in Delft nog bezocht; dat zag er pico bello uit.

Daar aan boord ook nog kennis gemaakt met Floris Koppelaars, die Jasper in 2011/2012 als stagiair aan boord had gehad. Later keerde Jasper daar terug als stuurman/schipper.

Binnenvaart is een klein wereldje wordt weleens gezegd en dat werd tijdens dit gesprek weer bevestigd: Floris vertelde dat hij ooit nog eens een schip heeft gekocht van Elbert Vissers en laat dat nu toch de voorzitter van de Binnenvaart Kredietunie zijn!!