Partners

Om de werkzaamheden van de leden kredietunies zo efficiënt mogelijk te ondersteunen en realiseren werkt de VSK samen met een aantal partners:

Ministerie van Economische Zaken. Het Ministerie van Economische Zaken ondersteunt de Vereniging met kennis en een subsidie.

De Brauw Blackstone Westbroek advocaten. De VSK wordt pro bono ondersteund door de Brauw Blackstone Westbroek advocaten in het proces rond de initiatiefwet kredietunies. De Brauw doet dit vanuit haar CSR-activteiten. De VSK is de Brauw dankbaar voor deze professionele juridische ondersteuning.

Certa Legal. De VSK wordt (deels pro bono) ondersteund door Certa Legal bij het opstellen van de juridische documentatie rond de uitgifte van ledencertificaten en dergelijke. De VSK is Certa Legal dankbaar voor deze professionele juridische ondersteuning.

Qredits. De VSK werkt samen met Qredits. Qredits ondersteunt de VSK met kennis en tools en voert de kredietbeoordeling uit voor Kredietunie Zeeland.

Bakkenist. De VSK werkt samen met Bakkenist. Bakkenist levert het  platform voor de processen rond kredietverlening in het bemiddelingsmodel en levert ondersteuning bij het aanvragen van ontheffing bij de AFM (alleen nodig bij het bemiddelingsmodel).

Atradius. Atradius biedt de leden van onze kredietunies de mogelijkheid om tegen gunstige voorwaarden hun debiteurenrisico te verzekeren. Deze mogelijkheid bestaat voor kredietnemende en kredietgevende leden.

Kredietpaspoort. De VSK is bezig met een pilot met het Kredietpaspoort. Het Kredietpaspoort is een nuttig instrument voor zowel de ondernemer als de kredietunie. Het paspoort geeft inzicht in de financiële situatie van de ondernemer..

Redactieraad Financieren. De VSK  in de Redactieraad Financieren van de Kamer van Koophandel. In de redactieraad denkt de VSK mee over instrumenten voor MKB-ondernemers vanuit de KvK en de overheid.

Npex. De VSK heeft een samenwerkingsovereenkomst met Npex, de MKB-beurs van Nederland. Npex richt zich op bedrijven die op zoek zijn naar groeikapitaal vanaf
€ 500.000. Bedrijven kunnen met standaarddocumentatie eenvoudig aandelen of obligaties uitgeven. Npex kan de ledencertificaten (of in de toekomst obligaties) van een kredietunie beheren en handel tussen de leden faciliteren.

MKB Doorstart. De VSK gaat samen werken met MKB Doorstart de portal voor mkb-ondernemers en zzp’ers met een bedrijf dat in de kern gezond is, maar te maken heeft met (dreigende) financiële problemen. Door in een vroeg stadium ondernemers hulp te bieden, wil MKB Doorstart onnodige bedrijfsbeëindigingen voorkomen. Ondernemers kunnen vanuit MKB Doorstart worden verwezen naar een kredietunie voor een financiering. Een kredietunie kan ondernemers ook verwijzen naar MKB Doorstart indien nodig.

Suikeroom. De VSK is de mogelijkheden aan het onderzoeken om nauwer samen te gaan werken met Suikeroom durfkapitaal om waar mogelijk samen ondernemers te kunnen financieren.en.

NVB. De VSK werkt samen met de NVB (Nederlandse Vereniging van Banken) en MKB Nederland in de financieringswijzer  van de ondernemerskredietdesk en de projectgroep “Één financieringsplatform”.

WOCCU. De VSK is lid van De WOCCU (World Council of Credit Unions) en voldoet aan het kwaliteitskader van de WOCCU .De VSK was aanwezig bij  de lancering van The Interest Group for Credit Unions van het Europees Parlement.

Investeerders.nl investeerders.nl biedt nieuws en uitleg over de verschillende type investeerders en investeringsmaatschappijen die Nederland rijk is. Richt zich met name op nieuwe investeringsmogelijkheden, online platformen en marktplaatsen. Ook het laatste nieuws rond kredietunies komt hier geregeld voorbij!