CDA wil miljoenen vrijmaken voor hulp aan MKB

Oppositiepartij CDA wil 600 miljoen euro vrijmaken om midden- en kleinbedrijven te ondersteunen. Dat stelt CDA-leider Sybrand Buma in een vrijdag gepubliceerd interview met het FD.

 ANP

Mkb’ers moeten volgens de CDA-voorman weer gaan functioneren als de motor van de economie.

Buma wil daarom honderden miljoenen vrijmaken die het CDA in september nog wilde gebruiken om lastenverlichtingen voor het bedrijfsleven te realiseren: ”Grotere bedrijven redden zich wel. Die slanken af en gaan weer verder. Kleine ondernemingen gaan failliet en verdwijnen.”

De kleinere bedrijven hebben volgens Buma een sleutelrol in de samenleving. ”Shell en Unilever sponsoren niet de plaatselijke voetbalvereniging. HEMA en Blokker onttrekken zich aan de winkeliersvereniging die de intocht van Sinterklaas organiseert”, somt hij op.

”Zelfstandige ondernemers dragen de lokale samenleving, zij gaan niet voor winstmaximalisatie en geven het meest om hun personeel.”

Makkelijk lenen

De CDA’er wil regelen dat ondernemers makkelijker geld kunnen lenen. Banken zouden vaak geen kleinere kredieten meer willen verstrekken. ”Daarom komt het CDA binnenkort met een initiatiefwet die kredietunies mogelijk maakt en willen wij de grens voor Qredits om leningen te verstrekken verhogen van 150.000 euro naar 250.000 euro.” Qredits is een landelijke kredietorganisatie voor ondernemers.

Door: ANP