De Kredietunie Bakkerij Ondernemers (KBO) organiseert op 17 november aanstaande een informatiebijeenkomst in Kameryck in Kamerik. Sinds dit voorjaar mag de KBO haar bancaire functie uitoefenen. Wat de mogelijkheden voor kredietverstrekkers en –aanvragers zijn, wordt uitgebreid toegelicht tijdens de bijeenkomst.

Kredietunie organiseert informatiebijeenkomst

Voor (oud-)ondernemers die het interessant vinden om een deel van hun vermogen tegen een redelijke vergoeding ten goede te laten komen aan de branche, voor ondernemers die in de toekomst denken een krediet nodig te hebben en alle andere geïnteresseerden organiseert Kredietunie Bakkerij Ondernemers (KBO) op 17 november aanstaande een informatieve bijeenkomst.

Alternatieve financiering

Tijdens deze middag vertelt Hans Biesheuvel over de toenemende kansen en mogelijkheden op het gebied van alternatieve financiering. Biesheuvel, oud-voorzitter van MKB-Nederland en oprichter van Ondernemend Nederland (ONL), is tevens coach voor deelnemers van Qredits, een verstrekker van micro-kredieten. Hij weet als geen ander hoe belangrijk diversiteit in financieringsmiddelen op dit moment is.

KBO-coördinator Johan Weggeman blikt tijdens de bijeenkomst in zijn presentatie kort terug op de afgelopen jaren en kijkt naar wat de KBO inmiddels heeft bereikt. Tevens geeft hij uitleg over de procedures voor kredietaanvragen en –verstrekkingen.

Persoonlijk verhaal

Tot slot wordt Angela de Jong van De Jong, Echte Bakker in Budel, geïnterviewd door Robert van de Leur over wat zij hebben bereikt dankzij de KBO. William en Angela waren de eerste ondernemers in Nederland die een krediet van een kredietunie (de KBO in dit geval) hebben gekregen. Zij gebruikten het geld dat zij eind 2013 in ontvangst namen voor de aanschaf van een nieuwe oven en rijskast.

De informatiebijeenkomst vindt plaats bij Kameryck (Oortjespad 3) in Kamerik. De bijeenkomst begint om 15.00 uur en duurt tot uiterlijk 16.45 uur, waarna er gelegenheid is om te netwerken onder het genot van een hapje en een drankje. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@kredietuniebakkerij.nl.