Op donderdag 28 september 2017 was het voor François en Alinda Dieleman uit Middelburg dan eindelijk zover: met de aankoop van het m.s. Confidence is de eigen onderneming nu een feit.
Dit drogelading-schip is 806 ton groot en wordt omgedoopt in “Seintoren”. Jarenlang hebben ze hier naar toe geleefd, maar omdat ze geen van beiden van huis uit een binnenvaartachtergrond hadden, is eerst een jaar of zeven op diverse schepen de nodige ervaring
opgedaan.
In die opleidingsfase heeft François ogen en oren goed opengehouden en heeft hij bij een aantal bevrachters en bedrijven een goede indruk gemaakt, met als gevolg dat hij nu van diverse kanten benaderd is om met het gekochte schip exclusief voor 1 opdrachtgever te gaan varen.
Na wikken en wegen is de keus gevallen op Van Oord Handel en Transport.
Voor de financiering zijn in eerste instantie de reguliere banken benaderd, maar daar kwam het niet rond, waarna de Binnenvaart Kredietunie werd ingeschakeld.
Ondernemersplan en een aantal persoonlijke gesprekken leidden ertoe dat de familie Dieleman “groen licht” kreeg voor de financiering.
Nog vermeldenswaard is dat een jaar of 8 geleden François op het Maritiem Instituut de Ruyter een maritieme opleiding volgde en er toen een gastles werd verzorgd door 2 heren van de Rabobank uit Terneuzen, Chris Platteeuw en Krijn de Blaeij en laat deze laatste nu toch wel bestuurslid zijn van de Binnenvaart Kredietunie. Leuk om elkaar op deze manier dan weer terug te zien.