Valkema Machinery groeit dankzij financiering Kredietunie Groningen.

HV_Bert Valkema-02

Groeiambitie
Bert Valkema (33) begon twee jaar geleden met het importeren en exporteren van bouwmachines. Van de Poolcirkel tot Taiwan koopt hij in en levert hij uit. Met altijd een tussenstop in Bedum.
Valkema is ambitieus. En vanuit die ambitie begon hij na een jaar na te denken over financiering. Hij kwam in contact met Kredietunie Groningen. Deze kredietverlener werkt in een partnership met onder andere Economic Board Groningen om het mkb in Groningen te helpen aan (groei)financiering. Waaronder dus Valkema Machinery. Valkema: “In deze business moet je snel kunnen handelen en altijd aan zet zijn om een goede deal te kunnen maken. Simpel gezegd: dat kan alleen als je geld op de rekening hebt staan. Ik wilde een segment hoger kunnen handelen en grotere, duurdere machines kunnen aanbieden aan mijn klanten zodat mijn bedrijf kon groeien. Dat zou lukken met een financiering.” Hij werkte zorgvuldig aan zijn businessplan om zo goed beslagen ten ijs te komen. “Echt niet mijn hobby, maar wel ontzettend belangrijk. Je moet nadenken over de toekomst van het bedrijf, de cijfers moeten kloppen, het is een waardevol proces.”

Groen licht voor de toekomst
Het was niet voor niets. Na een aantal intensieve gesprekken met de Kredietunie kreeg Valkema groen licht. “Wat prettig is aan deze financier: ze kijken naar prognoses en niet alleen naar wat je al hebt gepresteerd. Als starter is je track record nog maar kort. Bij een bank krijg je dan niet veel voor elkaar, maar bij Kredietunie Groningen zitten mensen die ook echt inhoudelijk meedenken over het businessplan en de potentie van het bedrijf. Dat vertrouwen in de vorm van een financiering was een heel belangrijke stap voor me.”

Over Kredietunie Groningen en Economic Board Groningen
Kredietunie Groningen bestaat sinds 2014 en ontstond uit de signalering dat het mkb in de regio Groningen lastig aan financiering kon komen sinds de kredietcrisis. Belangrijkste doelstelling is het financieren van MKB-bedrijven met toekomstperspectief die geconfronteerd worden met minder interesse vanuit banken. Naast een financiering krijgen de kredietontvangers ook een ervaren coach toegewezen.

De Kredietunie Groningen werkt samen met onder andere de gemeente Groningen, provincie Groningen, VNO-NCW Noord, Rabobank Stad en Midden-Groningen, ABN AMRO Groningen en Economic Board Groningen.

Het gehele artikel leest u op Groninger Internet Courant