De Vereniging Samenwerkende Kredietunies (VSK) gaat werken met het IT platform van Collin Crowdfund.

logo-klein                 images

De Vereniging Samenwerkende Kredietunies (VSK) en Collin Crowdfund hebben op 22-5-2017 een samenwerkingsovereenkomst getekend. De Kredietunies gaan gebruik maken van een eigen versie van het IT platform van Collin Crowdfund. Door te werken met dit platform kunnen kredietunies efficiënter kredieten gaan verstrekken.

Kredietunies realiseren financieringen voor ondernemers door ondernemers. In Nederland zijn er inmiddels 24 kredietunies aangesloten bij de VSK waarvan er 12 actief leningen verstrekken.

”Een kredietunie is een samenwerkingsverband van ondernemers die andere ondernemers financieren en coachen. Zij willen hun aandacht besteden aan de ondernemersplannen, aan hun netwerk en aan de coaching van die ondernemers. Door gebruik te maken van een professioneel en efficiënt financieringsplatform  gaan administratieve processen sneller en beter. De kredietunies kunnen hun tijd besteden aan hun core business: de ondernemer”. Aldus Jan Fremeijer, bestuurslid van de VSK en voorzitter van Kredietunie Brabant “Het financieringsplatform van Collin Crowdfund is een succesvol platform dat nu speciaal voor kredietunies is aangepast. Het platform ondersteunt het hele proces van kredietverstrekking van aanvraag tot beheer.

Jeroen ter Huurne, Algemeen Directeur Collin Crowdfund: ”Collin heeft zelf een state of the art IT platform laten ontwikkelen. VSK is onze eerste white label klant die hiervan gebruik maakt. De noodzakelijke maatwerk aanpassingen zijn inmiddels gerealiseerd. Voor kredietunies en Collin wordt met dit partnership een win-win situatie gecreëerd.

Verbinden
Naast financiering zijn veel ondernemers op zoek naar smart capital, dat kan een kredietunie bieden. De unieke combinatie van coaching, netwerk en financiering geeft meerwaarde voor de ondernemer. Deze smart factor geeft ook een extra dimensie en meer mogelijkheden in een stapelfinanciering met andere financiers. Kredietunies leveren coaching, netwerk en leningen tot €300.000,-.