Uit onderzoek is gebleken dat aan het eind van 2020 8% van de ondernemers overweegt te stoppen. Dit is een enorme hoeveelheid en niet goed voor de ondernemers, en ook niet voor Nederland. Het kabinet heeft daardoor een heel pakket met financiële maatregelen voor ondernemers in het leven geroepen. Denk hierbij aan regelingen in inkomensondersteuning of een tegemoetkoming in loonkosten. Ook bieden financiers en bedrijven allerlei mogelijkheden, die ook voor ondernemers erg interessant kunnen zijn.

Ondanks deze steunpakketten van de overheid bellen dagelijks veel ondernemers naar de gratis hulplijn 0800-8115 voor hulp bij geldzorgen. Met name zzp’ers hebben behoefte aan een luisterend oor en zakelijk advies om weer financieel gezond te worden. Geldfitzakelijk.nl en de medewerkers van 0800-8115 verwijzen indien nodig de ondernemers door naar een zakelijk adviseur voor de juiste hulp. De partners van Geldfit Zakelijk willen deze zzp’ers helpen en vergoeden tijdelijk het vrijblijvende zakelijk advies.

Voor Kredietunies ligt hier ook een taak. Wellicht zijn er coaches die ondernemers even weer dat extra zetje kunnen geven en wellicht zijn er onder de leden ook afnemers van producten van in moeilijkheden verkerende bedrijven.

Bron: Nederlandse Schuldhulproute

Op Geldfitzakelijk.nl kunnen zzp’ers via een gratis test zien hoe hun onderneming er financieel voor staat. Ook krijgen ze direct een overzicht waar zij terecht kunnen voor hulp. Komen ze er niet uit, dan kunnen ze bellen met 0800-8115, het landelijk telefoonnummer voor hulp bij geldzorgen. Dat veel zzp’ers financiële problemen hebben, merkt ook Paul Bakker, Strategisch adviseur bij de Nederlandse Schuldhulproute (NSR): 

Elke dag ontvangen wij veel telefoontjes op de hulplijn 0800-8115 van zzp’ers met financiële problemen. Er is veel hulp beschikbaar, maar het is voor zzp’ers soms erg ingewikkeld om het juiste loket te vinden. Ook zijn de regelingen per gemeente verschillend. Zzp’ers zoeken naar iemand die met hen meedenkt, op de hoogte is van alle regelingen en kan adviseren.’’

Financiering door partners Geldfit Zakelijk

Getroffen zzp’ers hebben behoefte aan zakelijk advies, maar ze hebben hier geen geld voor. Daarom hebben de partners van Geldfit Zakelijk besloten om zakelijk advies tijdelijk gratis aan te bieden aan de ondernemers. Met deze proef willen de organisaties aantonen hoe zinvol dergelijk advies is voor zzp’ers en andere ondernemers.

Geldfitzakelijk.nlThema’s

Zijn er kredietunies met ervaringen op dit gebied en willen ze dit met ons delen?