Van de toegekende aanvragen voor NOW-steun over de zevende periode, is circa veertig procent naar horeca- en cateringbedrijven gegaan.

Dat meldt uitvoeringsinstantie UWV, dat de aanvragen voor de NOW-steun verwerkt. In totaal keurde het UWV iets minder dan 41.000 aanvragen voor de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid goed en werd zo’n 907 miljoen euro aan voorschotten uitgekeerd in de zevende periode, die gaat over de maanden november en december 2021.

NOW-loket vanaf vandaag open - Werkplein Twente

Voor de zevende NOW-periode gold dat werkgevers met minimaal twintig procent omzetverlies in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de loonkosten. Het maximale omzetverlies dat kon worden opgegeven was tachtig procent, maar werd door het kabinet naar negentig procent verhoogd. Veel betaalde voorschotten gingen echter nog uit van het maximum van tachtig procent. Dit wordt bij de definitieve vaststelling verrekend, aldus het UWV.

In totaal kwamen 42.000 aanvragen binnen. Daarvan werden er bijna 1500 afgewezen. Het gemiddelde omzetverlies van de aanvragers was 48,2 procent. Daarbij konden, anders dan voorheen, ook starters een aanvraag voor loonsteun doen. Die moesten daarvoor een maandomzet als referentie kunnen opgeven.

Vanaf 14 februari kunnen ondernemers aankloppen voor het achtste NOW-pakket. Ook hiervoor geldt een omzetderving van minstens twintig procent.

Bron: ANP