Op 13 maart j.l. was de kick-off van kredietunie Drenthe. Er waren 130 gasten aanwezig.
Tijdens deze middag, waarbij Jan Kamminga (boegbeeld van de Vereniging Samenwerkende Kredietunies) dagvoorzitter was, stond o.a. een debat op het programma.
Sprekers bij dit debat waren; VVD tweede kamerlid Erik Ziengs, vicevoorzitter van D66 Wouter Koolmees, PvdA kandidaat kamerlid en tevens ondernemer Martijn de Kort en CDA tweede kamerlid Agnus Mulder..Zo vlak voor de verkiezingen was dit een bijzondere kick-off bijeenkomst. Namens de VSK en al hun leden wensen wij de Kredietunie Drenthe nogmaals van harte welkom en een voorspoedige start.

Kredietunie Drenthe – “We willen laten zien dat er andere financieringsmogelijkheden zijn als er bijvoorbeeld geen krediet gekregen kan worden bij de bank. Wij zijn er zowel voor gevestigde ondernemers die willen uitbreiden of geld nodig hebben voor extra voorraad in de winkel, als voor startende ondernemers”, vertellen bestuursleden Stephan Hulst en Marcel Doornbos. “We doen op deze manier iets maatschappelijks en investeren in de maatschappij.”
20170301_172116
Van links naar rechts; Ronald Obbes (bestuurslid), Henk Meijering (bestuurslid), Harry van der Pol (voorzitter), Stephan Hulst (secretaris). (niet op de foto Marcel Doornbos (penningmeester)).
“Het geld wat uitgeleend wordt komt van ondernemers en wordt weer uitgeleend aan andere ondernemers.” De Kredietunie Drenthe werkt hiervoor samen met Univé en regionale en lokale overheden. “Er wordt ook altijd een coach aangewezen. Als gever kun je dus ook coach zijn en zo help je tweeledig.”

Kredietunie Drenthe staat open voor investeerders en kredietaanvragen uit heel Drenthe.
“Hoe leuk is het als je een vrachtwagen of iets dergelijks hebt gefinancierd en je ziet die rijden. Als lid betaal je lidmaatschap en doe je mee met het netwerk. Zo help je elkaar ook weer.”
Voor meer informatie over kredietunie Drenthe www.kredietunie-nd.nl