Domino Day van start up naar scale up

13 juni a.s. vindt de tweede Dag van de Kredietunie plaats, met onder andere Agnes Mulder, Aukje de Vries, Klaas Molenaar, Elwin Groenevelt van Qredits, Jeroen Ter Huurne van Collin Crowd fund en Hans Biesheuvel van ONL. 

Inloop vanaf 14.00u, start programma om 14.30u.

De VSK heeft als overkoepelende organisatie haar fundamenten verankerd. Inmiddels zijn er 16 aspirant-leden waarvan er 8 actief krediet verstrekken maar hoe gaan we nu verder?

Het lijkt erop dat alternatieve kredietvormen de wind in de rug hebben.
Banken blijven terughoudend, de economie trekt aan, de wetgeving biedt meer ruimte en de financieringsbehoefte van bedrijven neemt toe, kortom er zijn volop kansen aanwezig voor kredietinitiatieven zoals de Kredietunie!

Het centrale thema tijdens deze ‘Dag van de Kredietunie’ is dan ook:

‘Van start up naar scale up, hoe realiseren wij groei?

De vergelijking met Domino is zeker van toepassing. Een goede voorbereiding, de start en vervolgens de focus op continuïteit. Hoe maken we initiatieven groter en bewerkstelligen wij een constante groei?

Met wat voor kredietvragen en investeringswensen kunt u bij kredietunies terecht?

Op deze en andere vragen hopen wij 13 juni antwoord te kunnen geven. Uw actieve inbreng wordt daarbij zeer op prijs gesteld!

Een interessante bijeenkomst voor ondernemers, accountants, consultants, investeerders en iedereen die geïnteresseerd is in alternatieve kredietvormen. Meld u snel aan!

Programma

14.45 uur De positie van de Kredietunie in het huidige financieringslandschap
Ronde tafelgesprek onder leiding van Jan Kamminga over alternatieve financieringsvormen in Nederland.

Aan tafel:
Klaas Molenaar, lector MKB financiering Haagsche Hogeschool Agnes Mulder, Tweede Kamerlid CDA, initiatiefnemer wetsvoorstel Toezicht Kredietunies Aukje de Vries, Tweede Kamerlid VVD, woordvoerder financiën Elwin Groenevelt, CEO Qredits Hans Biesheuvel, initiatiefnemer en bestuurder ONL

15.30 uur Kredietunie in de praktijk: kredietnemer, coach en investeerder aan het woord
Norbert van den Hove, plv directeur ondernemerschap EZ schept een beeld van de werking van een Kredietunie in de dagelijkse praktijk. hij interviewt een ondernemer, een coach, een investeerder en de betrokken accountant. Hoe dien je een aanvraag in en welke rol kan de accountant daar bij spelen, hoe verloopt het beoordelingsproces, en hoe zijn de coach en de investeerder betrokken?

15.50 Pauze

16.20 uur Wet Toezicht Kredietunies: mogelijkheden en optimalisatie
Anne Hakvoort (FG laywers) en Annemarie Struycken (Zuidbroek Notarissen) lichten de Wet Toezicht kredietunies toe en geven tips en trucs hoe er het optimale uit te halen

16.40 uur Kredietunie; Bekend maakt bemind
Zichtbaarheid, en vindbaarheid van kredietunies. Welke lessen kunnen we leren uit de praktijk over bereik van klanten, en hoe communiceren intermediairs en alternatieve financiers optimaal? Jeroen ter Huurne van Collin crowd fund vertelt hoe Collin de zichtbaarheid aanpakt. Daarna kijken we naar de belangrijkste bevindingen van een scan van de VSK, Naober Krediet, Kredietunie Brabant, Kredietunie Groningen en de KBO.

17.00 uur Kredietunie: Van goede organisatie naar sterk merk
Over de identiteit van een Kredietunie door Ellen Leenhouts, Business Openers

17.45 uur Afsluiting door Jan Kamminga

17.50 uur Netwerkborrel

U kunt zich hier direct opgeven 

De bijeenkomst start om 14;00, locatie: Postiljon hotel Bunnik.

U bent van harte welkom.

[contact-form-7 id=”1343″ title=”Uitnodiging Event Kredietuniedag 2016″]