De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft in het tweede kwartaal van de Tegemoetkoming Vaste Lasten-regeling (TVL) van de 46.276 aanvragen inmiddels 28.241 aanvragen goedgekeurd, voor een totaalbedrag van 490 miljoen euro.De RVO geeft aan dat het wat langer duurt om de eerste subsidies in het tweede kwartaal te verlenen vergeleken met de vorige TVL-periodes. “Dit komt omdat we de nodige controles moeten doen. Maar vooral ook omdat zowel startende- én grote ondernemingen als mkb’ers nu tegelijkertijd kunnen aanvragen. En we moeten controleren of ondernemers niet over het maximum van de staatssteun komen”, aldus de RVO.

De gegevens over de TVL-regeling zijn in te zien via een online dashboard. In totaal is inmiddels 4,58 miljard euro toegekend en zijn er 299.395 aanvragen gedaan, waarvan er 250.327 zijn goedgekeurd en 94.193 aanvragen zijn vastgesteld.

Er zijn ook ondernemers die te veel betaalde subsidie moeten terugbetalen. Dat was het geval bij 16.551 aanvragen. Als het te veel betaalde bedrag minder was dan 500 euro, dan hoeft de ondernemer dit niet terug te betalen. Dit was het geval bij 3.508 ondernemers.

Bron: Accountant