Fresh focus: voor een frisse focus op financiën

De V.S.K. wil de mkb-ers goed ïnformeren over de wereld van het non-bancaire financieren, subsidieregelingen, staatsgaranties en andere bestaande financieringsmogelijkheden. Zeker nu we opkrabbelen na de coronacrisis.

Maar betrouwbare informatie over mkb-financiers is helaas schaars geworden. Het gevolg? Door de berichten van de overheid, media en het economisch establishment voelen steeds meer mkb-ers een groeiende teleurstelling en wantrouwen aangaande de mogelijkheden tot het financieren van hun bedrijf en hun ondernemersdromen.

Onder de naam FRESH FOCUS begon de VSK dan ook in 2021 met een radioprogramma op New Business Radio. Dit jaar zijn we begonnen met een Special over Duurzaamheid.

In dit programma van een uur brachten we de groeiende non-bancaire financieringswereld onder de aandacht van de luisteraars. Men kreeg allerhande mkb-tips, een uitgebreid inzicht in onze branche en de specifieke rol die een kredietunie vervult werd uitgelegd.

Ron Lemmens, Anne-Marie van der Lee en Henk Folkers gingen in gesprek met Eric Prummel, commercieel directeur bij MCS Solar; en Sandra Barth, directeur-bestuurder van Impact 033. Ze zijn beide ondernemers die zich met duurzaamheid bezig houden. Hoe schenken zij aandacht aan ecologische en sociale factoren?

Ook de specifieke uitdagingen voor het financieren van de Binnenvaart en de Bakkerswereld kwamen in deze special aan bod.

Wilt u deze uitzending beluisteren?

https://newbusinessradio.nl/podcasts/3126/special-fresh-focus-2

Wilt u ook de andere uitzendingen horen?

https://www.samenwerkendekredietunies.nl/vsk-op-de-radio/