U vindt hier de nieuwsbrief van de Vereniging Samenwerkende Kredietunies van de maand Maart 2015.

De Wet Toezicht Kredietunies is aangenomen door de Tweede Kamer!

De Tweede Kamer heeft de Wet Toezicht Kredietunies (WTK) unaniem aangenomen.

Met de WTK wordt het voor kredietunies mogelijk om tot een bedrag van 10 miljoen euro opvorderbaar geld aan te trekken zonder toezicht. Voor grotere kredietunies tot 1oo mln. euro komt een verlicht regime. De wet moet nog goedgekeurd worden in de Eerste Kamer.Daarna moet de Europese Commissie nog een uitzondering geven voor de Europese wet- en regelgeving.

Het verlicht regime bevat eisen op het terrein van  liquiditeit, solvabiliteit en integriteit van bestuur en organisatie. Boven een bedrag van 100 miljoen aan opvorderbaar geld zullen kredietunies een bankvergunning moeten aanvragen. Kredietunies die middelen aantrekken via de uitgifte van perpetuele leden certificaten blijven buiten de werking van de Wet en de Wet Financieel Toezicht (WfT).

Nieuws van de Leden

Inmiddels hebben we vijf kredietunies die actief kredieten verstrekken:

Kredietunie Bakkerij Ondernemers

Kredietunie Midden Nederland

Kredietunie Zeeland

Kredietunie Brabant

Naober krediet

7 aspirant-leden bouwen aan hun kredietunie. Via onze zoekfunctie kunt u zien waar u als ondernemer met uw kredietaanvraag het beste terecht kunt. Link

Bezoek ons op de week van de ondernemer

De Week van de Ondernemer is hét event voor ondernemers en directieleden. Dit jaar staat de Week van de Ondernemer in het teken van Futureproof Ondernemen. Is uw bedrijf klaar voor de toekomst? Talloze topsprekers, ondernemers en specialisten voorzien u van inspiratie en kennis. Alles wat u nodig heeft om een succesvolle koers te varen met uw bedrijf komt aan bod.

De Vereniging Samenwerkende Kredietunies is trotse partner van de Week van de Ondernemer en stimuleert daarmee het ondernemerschap in Nederland. Om dit concreet in te vullen geven wij een exclusieve masterclass financiering. U kunt zich hiervoor inschrijven en kosteloos de week van de ondernemer bezoeken. De uitnodiging volgt via de mail